Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

TUDJA-E ÖN, HOGY... (2.)

TUDJA-E ÖN, HOGY... (2.)

 

 

 

a magnézium napi szükséges mennyisége 0,3-0,35 g. Hiánytünetei lehetnek: izomgörcsök, fogszuvasodás, szívritmuszavarok, fáradékonyság, diabetes, szorongás, szédülés, fülzúgás, nehézlégzés, székrekedés, metabolikus szindróma, cukorbetegség, csontritkulás, émelygés, magas vérnyomás.

 

 

 

...a helyi érzéstelenítőt tartalmazó torokfertőtlenítő szopogató tabletták elzsibbasztják a nyelvet, ami könnyen félrenyelést okozhat. Ezért alkalmazásuk után 1-2 órán át nem javasolt az evés vagy ivás.

Szedésük 12 év alatti gyermekeknek nem javasolt.

 

 

 

...szopogató tablettát 3 év alatti gyermeknek nem szabad adni.

 

 

 

3 év alatti gyermek nem kaphat mentol vagy eukaliptusz tartalmú készítményt. A mentol a gége vagy az orr nyálkahártyájának izgalmát okozhatja, ami reflexes szív- , ill. légzésbénuláshoz vezethet.

 

 

 

a köhögés hurutos fázisában köhögéscsillapítót csak abban az esetben szabad alkalmazni, ha a köhögés az éjszakai pihenést zavarja. Ilyenkor elalvás előtt célszerű egy köhögéscsillapítót bevenni, de nappal köptetővel kell a folytatni a kezelést.

 

 

 

a Normafloret felbontás előtt alaposan fel kell rázni, és mivel a benne található baktériumokat szaporítani -e célból pedig táplálni- kell a bélcsatornában, ezért érdemes pl. naranccsal együtt bevenni, mert a gyümölcs rost- és cukortartalma segíti a mikroorganizmusok megtelepedését.